Messages in this topic - RSS

Home ? Feedback ? Feb 2016 release feedback/bugs

pages: 1 2 3 4 5 6 | Please log in or register, then complete your details to create a post.
25/02/2016 19:15:05

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
For version 1.7
I thought we might as well move here since we were using the last version's thread.
I've just tested out mp4 output at the maximum bitrate. I can still see a tiny bit of noticeable compression, but the file sizes are brilliant compared to other output formats.
edited by MrDrWho13 on 25/02/2016
permalink
25/02/2016 19:20:10

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767


doesnt work in this thread either lol

just downloading the lite version to have a bash at.
permalink
25/02/2016 19:20:37

braj
braj
Posts: 286
My broken project from the other day (after recording audio) can open again. That's huge. And the floating items after relaunch at least seem minimized, I don't know it that is my imagination, but the same scene that I had to go through and touch each item to get it to drop to the floor now only had one item that did that, a fern pot right next to another fern pot under a tent. So I'm pretty happy.
permalink
25/02/2016 19:21:51

braj
braj
Posts: 286
The installer says this is for Win7 and above only, can that be the issue?
permalink
25/02/2016 19:22:28

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
fazz68 wrote:


doesnt work in this thread either lol

just downloading the lite version to have a bash at.

ROFLMAO
permalink
25/02/2016 19:24:05

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
braj wrote:
The installer says this is for Win7 and above only, can that be the issue?

Unless you're running windows XP, it shouldn't affect it (Although it is possible)
At a guess, I'd say Fazz is running windows 10, but it could be 8.1
permalink
25/02/2016 19:27:39

braj
braj
Posts: 286
I would try reinstalling to a different directory. MAny of these sorts of errors are from file path problems from my experience.
edited by braj on 25/02/2016
permalink
25/02/2016 19:29:13

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
windows 10 and never failed to run any version of muvizu till this one. tried the lite version and same result. tried every combination ticked boxes unticked boxes etc etc and still nothing. all drivers are up to date. directx is running fine. all other software running fine.
permalink
25/02/2016 19:30:41

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
fazz68 wrote:
windows 10 and never failed to run any version of muvizu till this one. tried the lite version and same result. tried every combination ticked boxes unticked boxes etc etc and still nothing. all drivers are up to date. directx is running fine. all other software running fine.

Sounds like Jamie might be bombarded with emails tomorrow then.
permalink
25/02/2016 19:34:14

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
braj wrote:
I would try reinstalling to a different directory. MAny of these sorts of errors are from file path problems from my experience.
edited by braj on 25/02/2016


new directory and same result.

back to old version it is then Big Grin
permalink
25/02/2016 19:36:08

braj
braj
Posts: 286
Oh that sucks. It is a gem for me.
permalink
25/02/2016 19:41:25

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
braj wrote:
Oh that sucks. It is a gem for me.



no worries mate. we are used to these setbacks.

now if anyone has a link to a usable version coz i think i deleted my old exe...
permalink
25/02/2016 19:50:08

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
fazz68 wrote:
braj wrote:
Oh that sucks. It is a gem for me.



no worries mate. we are used to these setbacks.

now if anyone has a link to a usable version coz i think i deleted my old exe...

Which version?
September: https://drive.google.com/open?id=0B-_4UVPr59ACVV9EZWZCMzdQSlk
November 7th: https://drive.google.com/open?id=0B-_4UVPr59ACWnNNYWtYRDNDWFE
November 17th: https://drive.google.com/open?id=0B-_4UVPr59ACZWVRQUExekdjVkk
I'm just uploading the January and current versions now. I think I'll find Ziggy's october link since that's supposed to be the last fully stable version.

Edit:
January: https://drive.google.com/open?id=0B-_4UVPr59ACaDlEblhhQUgxazA
October: https://onedrive.live.com/redir?resid=49D7234E5E7C54B9%21161
edited by MrDrWho13 on 25/02/2016

Also, they're right about the increased render times in 360 degrees. It's taking about half an hour to render a 10 second clip.
edited by MrDrWho13 on 25/02/2016

Edit 3: you can see which version's which here: http://www.muvizu.com/Wiki/wiki/50/muvizuplay-release-history
edited by MrDrWho13 on 25/02/2016
permalink
25/02/2016 20:06:28

mrmuviz
mrmuviz
Posts: 51
Seems to open error infected sets, woot woot.
Talk/Shush seems to work now, Woot Woot.
Option for 4K output, WOOT WOOT

So far I'm happy
Hesh
permalink
25/02/2016 20:18:41

braj
braj
Posts: 286
Switching my project to 4k made it crawl, and after switching back it was still crawling. I rendered just a second of video @ 575MB! I can say surely my gear can't handle this feature well.
permalink
25/02/2016 20:20:40

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
braj wrote:
Switching my project to 4k made it crawl, and after switching back it was still crawling. I rendered just a second of video @ 575MB! I can say surely my gear can't handle this feature well.

You can actually render in 4k?!
I'll have to try this out when my 360 test finishes! (I imagine my GPU will have a fit)
permalink
25/02/2016 20:23:09

braj
braj
Posts: 286
MrDrWho13 wrote:
braj wrote:
Switching my project to 4k made it crawl, and after switching back it was still crawling. I rendered just a second of video @ 575MB! I can say surely my gear can't handle this feature well.

You can actually render in 4k?!
I'll have to try this out when my 360 test finishes! (I imagine my GPU will have a fit)


I had a HUGE scene too, it rendered fine, but the whole UI crawled, I thought it would crash. Have patience and a cup of tea while waiting and just leave it alone. It didn't help that I had Poser, Blender, Clip Studio, Chrome, IE and stickies all loaded at the same time. I'm sure if I rebooted and opened only Muvizu I could get better performance, but I'm an idiot.
My machine also didn't play the clip that smoothly, but again, I didn't free up resources. For my needs, I see me rendering a scene that I want the freedom to crop and pan through later in editing, so I will use it for that when appropriate. And for taking screen grabs in the highest def.
edited by braj on 25/02/2016
edited by braj on 25/02/2016
permalink
25/02/2016 20:24:17

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
What graphics card do you have? If it's significantly better than mine I might want to stay away from 4k.
permalink
25/02/2016 20:25:19

braj
braj
Posts: 286
GTX750
permalink
25/02/2016 20:29:17

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
I don't have an option for 4k. Have you rebooted your PC since installing it because I haven't?
permalink
pages: 1 2 3 4 5 6 | Please log in or register, then complete your details to create a post.

Home ? Feedback ? Feb 2016 release feedback/bugs