Messages in this topic - RSS

Home ? Tech Help ? Rendering

the topic is closed
26/01/2016 02:54:40

anwarboldon
anwarboldon
Posts: 10
New to Muvizu. Just created my first shot. Took me all day but I am extremely frustrated as I cannot make the video. Rendering is stuck at 0%. It's been hours. I tried 1080, 720, 480, video and integrated images. Shot is less than 10 seconds. Have a whole story to tell. Due Saturday. Look forward to creating a library of projects but need help please. Only options were uncompressed, microsoft and intel video codecs. Tried them all. Heeeeelp Someone Pleeease HEEEEEELP!
permalink
26/01/2016 07:20:59

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
anwarboldon wrote:
New to Muvizu. Just created my first shot. Took me all day but I am extremely frustrated as I cannot make the video. Rendering is stuck at 0%. It's been hours. I tried 1080, 720, 480, video and integrated images. Shot is less than 10 seconds. Have a whole story to tell. Due Saturday. Look forward to creating a library of projects but need help please. Only options were uncompressed, microsoft and intel video codecs. Tried them all. Heeeeelp Someone Pleeease HEEEEEELP!

Video rendering takes quite a bit of time, especially if you don't have a strong dedicated Graphics card/chip in your computer. Try using the microsoft codec, then leave it for an hour after pressing "make video" (or whatever the button that prompts you to select a file location says). If still nothing's happened, have a word with support: http://www.muvizu.com/Support
permalink
26/01/2016 13:28:22

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
What is the spec of the PC you're using? If the shader model is less than 3 (on the video card), it won't render anyway. Integrated video chips are worse than useless for Muvizu, or much else.
permalink
26/01/2016 17:19:00

anwarboldon
anwarboldon
Posts: 10
Got it to work. Turns out I had to upgrade by downloading the latest Muvizu version. Created a quick video in 720 and it rendered in a few minutes. Awesome. Thanks for the responses.
permalink
29/01/2016 17:30:09

CineversityTV
CineversityTV
Posts: 5
Getting frustrated here too. I get grain in the video. I worked in Premeire CC, Maya, zbrush, Cinema4D XL, everything OK. But as soon as Muvizu renders I get grain in the video. All other programs work fine, have the latest version 1.6. Why is there no support for .264 codec? Neither MP4.
After 1 1/2 year I am about to throw this program in the trashcan.
permalink
29/01/2016 17:39:30

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
paul-william-baltink wrote:
Getting frustrated here too. I get grain in the video. I worked in Premeire CC, Maya, zbrush, Cinema4D XL, everything OK. But as soon as Muvizu renders I get grain in the video. All other programs work fine, have the latest version 1.6. Why is there no support for .264 codec? Neither MP4.
After 1 1/2 year I am about to throw this program in the trashcan.

Try rendering as an image sequence, your video editor should have an option to import it the same way it would a video. The version of .avi used by Muvizu has many issues.
permalink
29/01/2016 17:47:29

anwarboldon
anwarboldon
Posts: 10
I thought most video editors could have the .avi video. I am hoping to bring my project into iMovie. Am I mistaken here?
permalink
29/01/2016 17:58:30

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
anwarboldon wrote:
I thought most video editors could have the .avi video. I am hoping to bring my project into iMovie. Am I mistaken here?

I'm not sure about iMovie since it's a very basic editor. If you use something more robust it should import fine.
permalink
the topic is closed

Home ? Tech Help ? Rendering