Messages in this topic - RSS

Home ? Tech Help ? camera view and object edit are gone!

the topic is closed
13/12/2015 07:37:02

PatMarrNCMuvizu mogul
PatMarrNC
Posts: 1742
I opened Muvizu today for the first time in a while... and the camera view window is gone! Clicking VIEW > SHOW CAMERAS WINDOW does not work.

Also, if I right click on a camera or other object, then click EDIT.... nothing happens. No properties dialog appears.

Right click > edit for characters still works

Is anybody else experiencing this?

--------------------------------------------------------update-----
the timeline won't appear either
edited by PatMarrNC on 13/12/2015
permalink
13/12/2015 09:26:46

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
PatMarrNC wrote:
I opened Muvizu today for the first time in a while... and the camera view window is gone! Clicking VIEW > SHOW CAMERAS WINDOW does not work.

Also, if I right click on a camera or other object, then click EDIT.... nothing happens. No properties dialog appears.

Right click > edit for characters still works

Is anybody else experiencing this?

--------------------------------------------------------update-----
the timeline won't appear either
edited by PatMarrNC on 13/12/2015

I don't know the solution to this problem, but I think I understand what's going on. It sounds like the windows for these things are behind the main Muvizu window. Have you tried reinstalling?
edited by MrDrWho13 on 13/12/2015
permalink
13/12/2015 16:22:38

PatMarrNCMuvizu mogul
PatMarrNC
Posts: 1742
I DLed the only downloadable version I'm aware of (from the GET MUVIZU page > DOWNLOAD) and reinstalled over top of what was already there. In case the necessary .Net /C++ libraries somehow got corrupted, I reinstalled them too. I did NOT uninstall because I wasn't sure how that would impact all the extra content I've bought. (Reinstalling did not fix anything)

I've had the "hidden window" problem in other software, but it didn't occur to me to try ALT-TAB to see if it brought any open windows to the foreground. I'll try that. Thanks for the suggestion!

But... if the edit dialog boxes are appearing in the background, it doesn't explain why the CHARACTER edit dialog appears as usual.

MrDrWho13 wrote:

I don't know the solution to this problem, but I think I understand what's going on. It sounds like the windows for these things are behind the main Muvizu window. Have you tried reinstalling?
edited by MrDrWho13 on 13/12/2015

edited by PatMarrNC on 13/12/2015
edited by PatMarrNC on 13/12/2015
permalink
13/12/2015 16:48:08

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
PatMarrNC wrote:
But... if the edit dialog boxes are appearing in the background, it doesn't explain why the CHARACTER edit dialog appears as usual.

Fair point. Your content packs and licences are tied to your account so uninstalling shouldn't affect anything.
Since you've had problems with other programs too, it sounds like a graphics driver issue. Have you got the latest drivers for your graphics card?

If none of this helps, send in a support ticket: http://www.muvizu.com/Support They'll probably answer tomorrow.
permalink
13/12/2015 18:32:10

PatMarrNCMuvizu mogul
PatMarrNC
Posts: 1742
MrDrWho13 wrote:
PatMarrNC wrote:
But... if the edit dialog boxes are appearing in the background, it doesn't explain why the CHARACTER edit dialog appears as usual.

Fair point. Your content packs and licences are tied to your account so uninstalling shouldn't affect anything.
Since you've had problems with other programs too, it sounds like a graphics driver issue. Have you got the latest drivers for your graphics card?

If none of this helps, send in a support ticket: http://www.muvizu.com/Support They'll probably answer tomorrow.


well... same graphic card and drivers as the last time everything worked (during the 50% off sale) when I bought everything that I didn't already have and checked it out.)

Since it looks like an upgrade is coming this week, I may hold off until then. If the upgrade doesn't change anything, then I'll file a support ticket.

Thanks for your help... I really appreciate it!
permalink
13/12/2015 19:41:14

PatMarrNCMuvizu mogul
PatMarrNC
Posts: 1742
going to try reinstalling after uninstalling... should I uninstall all of the add-on packs too? They all show up as separate installations...

==============update=========

I didn't uninstall the extra content, but I did remove the latest version and reinstalled my original version 2015.08.05.01R (64-

Now everything works again (except keyframing, of course.... hopefully I'll get that back next week)
edited by PatMarrNC on 13/12/2015
permalink
13/12/2015 21:00:02

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
I put the links here if you'd like a more up-to-date version: http://www.muvizu.com/forum/topic5260-tech-help.aspx?p=f#post27937
permalink
13/12/2015 23:36:12

PatMarrNCMuvizu mogul
PatMarrNC
Posts: 1742
MrDrWho13 wrote:
I put the links here if you'd like a more up-to-date version: http://www.muvizu.com/forum/topic5260-tech-help.aspx?p=f#post27937


MrDrWho, you are one helpful individual! I appreciate all that you have done to help me and so many others on this forum! You da Man!

Regarding my problem, as it turns out I went to lot of trouble for nothing. The REAL problem (ever since my first installation, apparently) is caused somehow by the program being maximized. If I make it sizable and stretch it to fit my screen, all of the aforementioned problems go away. If nobody else has that experience, I'm content to go on un-minimizing the program so it works. No need for a ticket to be issued.

(I'm going now to snag those other versions, just in case...) ;-)
permalink
the topic is closed

Home ? Tech Help ? camera view and object edit are gone!