Messages in this topic - RSS

Home ? How Do I ...? ? Audio syncs and then stops working

Please log in or register, then complete your details to create a post.
09/12/2013 04:40:33

imyourda
imyourda
Posts: 51
Hello, I recently downloaded Muvizu and plan on upgrading to Play+ but I am having a couple of issues. I tried directing a scene with 2 characters. I brought in each character's audio line by line on a separate WAV audio track. They synced perfectly, however as soon as I recorded some character movement, and then watched it back, the character would start to sync with his dialogue and then after a moment the sync would stop and the character stopped moving its' mouth. This has been happening to me every time I've made an animation. I would have to keep re-syncing it multiple times to get it correct. Am I doing something wrong? Thanks
edited by imyourda on 09/12/2013
permalink
09/12/2013 05:37:19

ukBertyMuvizu mogulExperimental user
ukBerty
Posts: 976
I'm not to sure what you mean by "brought in each character's audio line by line on a separate WAV audio track" - I assume you have one WAV file for each character otherwise this will not work.


You should be able to set each character to use a different track and if it only contains their lines the sync should work automatically without any other input from you. If you have multiple voices on a single track you will have to stop and start the sync for each character using direct>dialogue.


Hope this helps

permalink
10/12/2013 01:33:38

imyourda
imyourda
Posts: 51
Thanks- I'm still having some issues. As an example- I viewed my project's timeline- and all of the voices were in sync. When I output the 29 second video @ 1280 x 720- the audio started out a little choppy and then eventually synced. I then tried outputting the same video at 720x576 and also 720x480 to see if that helped, and the lip sync was completely gone even though it still showed on the timeline and the video preview. Any ideas? Thanks
permalink
10/12/2013 02:02:21

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
Are you using wav or mp3? mp3 doesn't work well it cuts out and is a mess.
permalink
10/12/2013 02:19:47

imyourda
imyourda
Posts: 51
Thanks for replying- I am using WAV files
permalink
10/12/2013 05:03:25

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
yes not sure if its synched inside the engine and stuff and its being output out of synch it sounds like a pc issue not a muvizu issue can't say for sure could be a codec not sure if it has anything to do with muvizu for sure try synching in a video editor afterwards this would be my solution i often although not always depends on how picky i am that day
permalink
10/12/2013 05:22:37

imyourda
imyourda
Posts: 51
Thanks- I think you are right because when I uploaded it to vimeo the audio problem was fixed.
permalink
Please log in or register, then complete your details to create a post.

Home ? How Do I ...? ? Audio syncs and then stops working