Messages in this topic - RSS

Home ? Tech Help ? Audio limited and cut-off

the topic is closed
15/10/2013 20:44:19

HughN
HughN
Posts: 19
Can anyone help, please?

Whatever scene I use in Muvizu Play (even an empty scene) any audio I import is limited to 8.15 seconds. I can play the audio in Audacity, Windows Media Player, VLC, etc., and they all play to their (different) and correct lengths.

Even if I return to a previous scene and re-import audio that is already present, anything past 8.15 gets cut off.

Help! Duhh
permalink
15/10/2013 20:50:22

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
Is it the audio of your video, or the time limit of the video itself?
If it cuts off your video for after 8.15 mins you can drag the pink triangle on the top bar of the timeline (the one with the times on it) to the end of your video. this pink triangle marks the end of your video.
permalink
15/10/2013 20:59:29

HughN
HughN
Posts: 19
Thanks for the reply.

The audio I am trying to import ranges from 13s to 20s, but always, always, gets truncated to 8.15s.

Normally, the video would end at the elapsed time of the video (without anything else to extend it).

I have restarted Muvizu and (in the finest traditions of IT problems) turned my PC off and on again. No change.
permalink
15/10/2013 21:22:01

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
I'm still confused of what you mean. In the timeline, do you see the waveform of the audio? Does the waveform go past the end marker?
permalink
15/10/2013 22:17:13

ukBertyMuvizu mogulExperimental user
ukBerty
Posts: 976
What format file are you using ?

I have never got mp3 files to work in Muvizu although I understand they can. I always use .WAV files, and even then I have to be careful with the encoding.

Try using WAVs and see how you get on (assuming you are not of course).
permalink
15/10/2013 22:17:20

HughN
HughN
Posts: 19
When I go through 'Prepare' / 'Audio' / 'New' / 'Edit' / 'Import' the waveform is shown, but truncated at 8.15s. If I then go into timeline the audio is shown, but it, and the end marker, end at 8.15s.

If I move the end marker to 20 s before importing the audio the same thing happens.

Just re-downloading it now...
permalink
15/10/2013 22:18:45

HughN
HughN
Posts: 19
ukBerty wrote:
What format file are you using ?

I have never got mp3 files to work in Muvizu although I understand they can. I always use .WAV files, and even then I have to be careful with the encoding.

Try using WAVs and see how you get on (assuming you are not of course).



I have been using mp3 files, but will try WAV - it has always worked with mp3s previously.
permalink
15/10/2013 22:56:28

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
I have had a lot of issues with mp3 as well its unreliable and sometimes you can hear stuff and others times you can't. So yeah use .wav it probably will cure a few issues up
permalink
16/10/2013 06:00:42

HughN
HughN
Posts: 19
Yep, .wavs fixed it. Thank you!
permalink
16/10/2013 07:59:12

sofie9536
sofie9536
Posts: 53
yes, I have the same problem. with mp3 files is at 8:15 sec. end. wav files working correct.
now I change all the mp3 files into wav files. I use the freeware program XMedia Recode.
greetings
permalink
the topic is closed

Home ? Tech Help ? Audio limited and cut-off