Messages in this topic - RSS

Home ? Tech Help ? Help, Error Message The File is Locked

pages: 1 2 | the topic is closed
04/01/2013 20:55:44

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
GRIZ wrote:
Tried but failed again...very sad :-((((((((((((((((


Hi i have this problem with the native microsoft codec that is in muvizu there is something up with the coding there so I switched to a commercial codec and the problem stopped. I am unsure how they can't find this problem it seems very consistent hehe

anyhow its related to the microsoft codecs on your machine something stays open that should not. Once it starts its hard to fix but if you download the ffdshow codec pack ( i think that is what everyone uses here) and use on of the configurations the problem will stop once you get a new video overwritten save the set under a new name and throw out the old one. I think I even uninstalled and cleaned my registry and re-installed to get the muvizu working again.

http://download.cnet.com/K-Lite-Codec-Pack-64-bit/3000-13632_4-75157090.html
edited by urbanlamb on 04/01/2013
permalink
05/01/2013 07:54:04

GRIZ
GRIZ
Posts: 4
Thank you for your help
I had K Lite Codec installed

2011-09-09 12:00:01.031 Log opened. (Time zone: UTC+02:00)
2011-09-09 12:00:01.046 Setup version: Inno Setup version 5.4.2 (u)
2011-09-09 12:00:01.046 Original Setup EXE: F:\K-Lite_Codec_Pack_770_Full.exe
2011-09-09 12:00:01.046 Setup command line: /SL5="$210296,16086715,279040,F:\K-Lite_Codec_Pack_770_Full.exe"
2011-09-09 12:00:01.046 Windows version: 5.1.2600 SP3 (NT platform: Yes)
2011-09-09 12:00:01.046 64-bit Windows: No

I am still facing the same problem
Thanks
Griz
permalink
05/01/2013 17:35:47

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
GRIZ wrote:
Thank you for your help
I had K Lite Codec installed

2011-09-09 12:00:01.031 Log opened. (Time zone: UTC+02:00)
2011-09-09 12:00:01.046 Setup version: Inno Setup version 5.4.2 (u)
2011-09-09 12:00:01.046 Original Setup EXE: F:\K-Lite_Codec_Pack_770_Full.exe
2011-09-09 12:00:01.046 Setup command line: /SL5="$210296,16086715,279040,F:\K-Lite_Codec_Pack_770_Full.exe"
2011-09-09 12:00:01.046 Windows version: 5.1.2600 SP3 (NT platform: Yes)
2011-09-09 12:00:01.046 64-bit Windows: No

I am still facing the same problem
Thanks
Griz



your going to need to completely remove muvizu from your pc and clean the registry of it and then reboot and reinstall and then install the codecs because right now muvizu is all locked up. just dont touch that microsoft codec anymore afterwards and make sure to delete all the videos created, but before you do that move the set files you made outside of the muvizu folder and rename them. Its a bit of a problem getting this to unlock but once you move to a codec installed outside of muvizu it should work. I have this problem 100% of the time when using the microsoft codec and each time I solve the issue the same way. Hope that helps its a nuisance issue that is actually pretty common I encountered it long ago and as a result never actually used muvizu haha but decided to try it again a few months later I also dont know if your using it on a 32 bit of 64 bit pc. I personaly dont use the klite package I use a codec that installs with my webcam its almost identical to uncompressed microsoft hehe .

Anyhow good luck assuming your installing the codecs correctly and have done a fresh install of muvizu it should work. Big Grin
edited by urbanlamb on 05/01/2013
permalink
17/02/2013 17:30:43

happy607
happy607
Posts: 8
I also am getting this error message after several months of no trouble at all.
After updating a couple weeks ago and working on a new video getting everything just perfect I can no longer make a video!
I re-downloaded and installed Muvizu and still the error message.
Using the 32 bit version on XP.
HELP PLEASE
permalink
17/02/2013 19:56:47

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
happy607 wrote:
I also am getting this error message after several months of no trouble at all.
After updating a couple weeks ago and working on a new video getting everything just perfect I can no longer make a video!
I re-downloaded and installed Muvizu and still the error message.
Using the 32 bit version on XP.
HELP PLEASE



did you unintsall the old version and clean your registry? muvizu is leaving some tracks I am finding and going to the wrong locations. If you use say cc cleaner (its free) to clean the registry listing and do a seach for any muvizu file folders and delete them all. Then reboot and reinstall muvizu under a totally different directory name it usually works. Hopefully they will fix muvizu to clean its registry better in the next versions.


http://www.piriform.com/ccleaner
edited by urbanlamb on 17/02/2013
permalink
18/02/2013 16:50:24

happy607
happy607
Posts: 8
Just finished doing all that , made a test video and STILL same error message.

urbanlamb wrote:
happy607 wrote:
I also am getting this error message after several months of no trouble at all.
After updating a couple weeks ago and working on a new video getting everything just perfect I can no longer make a video!
I re-downloaded and installed Muvizu and still the error message.
Using the 32 bit version on XP.
HELP PLEASE



did you unintsall the old version and clean your registry? muvizu is leaving some tracks I am finding and going to the wrong locations. If you use say cc cleaner (its free) to clean the registry listing and do a seach for any muvizu file folders and delete them all. Then reboot and reinstall muvizu under a totally different directory name it usually works. Hopefully they will fix muvizu to clean its registry better in the next versions.


http://www.piriform.com/ccleaner
edited by urbanlamb on 17/02/2013
permalink
19/02/2013 20:35:37

happy607
happy607
Posts: 8
???
Anyone? Anything?
I even tried older versions.
I see another guy had the exact trouble I have and he had to reinstall XP. I don't want to do that.
Bout ready to give up on Muvizu.
permalink
20/02/2013 09:17:57

Mike_Num_5
Mike_Num_5
Posts: 165
happy607 wrote:
???
Anyone? Anything?
I even tried older versions.
I see another guy had the exact trouble I have and he had to reinstall XP. I don't want to do that.
Bout ready to give up on Muvizu.



Hi happy607,

I sent you a pm to see if we can help you further.

All the best,

-Mike
permalink
pages: 1 2 | the topic is closed

Home ? Tech Help ? Help, Error Message The File is Locked