Messages in this topic - RSS

Home ? General Discussion ? new to muvizu.

the topic is closed
19/10/2012 09:35:56

EmElViEm93
EmElViEm93
Posts: 1
hello there.
im marvin, im new to muvizu, i just installed mine minutes ago and today im trying to get to know the basics.
permalink
19/10/2012 10:07:36

DyllyMuvizu mogulExperimental user
Dylly
Posts: 555
Hi Marvin,
welcome to the madhouse...erm I mean forum. You should be up and running very quickly any problems give a yell and everyone will help...that's one of the best things about Muvizu and it's forums!
permalink
19/10/2012 11:13:10

bloombloop
bloombloop
Posts: 6
Hell everyone, can anyone help me out?
I have problem generating my video
After Make Video I open the file and it shows error
I tried opeing with VLC/DIVX both dont work.
May I know what is the error?
My video is 20minutes
only 5 characters
Direct only with dialogue/movements and actions.
I dont understand what went wrong, is it to do with codec? I watch and read about it online but I'm so not good with such stuff. any kind soul to help?

Dylly wrote:
Hi Marvin,
welcome to the madhouse...erm I mean forum. You should be up and running very quickly any problems give a yell and everyone will help...that's one of the best things about Muvizu and it's forums!
permalink
19/10/2012 11:22:28

Lev_Dynamite
Lev_Dynamite
Posts: 157
bloombloop wrote:
After Make Video I open the file and it shows error
Hi bloomblop,


Could you tell us the error message that is shown, and some details of what is actually wrong when you open the file? If you could also let us know your PC specs then that would be very useful too.

Thanks!
permalink
19/10/2012 13:41:45

ukBertyMuvizu mogulExperimental user
ukBerty
Posts: 976
Bloombloop - if you are making a 20 minute video in one go then the file it needs to create will be too big. Try creating just a minute of it to see if that works. If it does then you will have to cut the video up and join it afterwards.
permalink
19/10/2012 13:47:56

bloombloop
bloombloop
Posts: 6
took me ages to even find this link back...to reply...
by the way i figured my laptop specs is not compatible...now i know. thank you so much!


Could you tell us the error message that is shown, and some details of what is actually wrong when you open the file? If you could also let us know your PC specs then that would be very useful too.

Thanks!
permalink
19/10/2012 13:48:26

bloombloop
bloombloop
Posts: 6
ukBerty wrote:
Bloombloop - if you are making a 20 minute video in one go then the file it needs to create will be too big. Try creating just a minute of it to see if that works. If it does then you will have to cut the video up and join it afterwards.


Thankyousomuchhh!!!
permalink
19/10/2012 14:22:46

bloombloop
bloombloop
Posts: 6
I am using the right computer and everything, but error always show up
it just state there was an error making the video.
How do I find out the error?


System information:

System
------
OS: Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120503-2030)
DirectX: v10.0

CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU W3565 @ 3.20GHz

Physical memory: 5.9836 GB (1.2408 GB used)
Virtual memory: 14.9577 GB (2.2663 GB used)
Largest free block: 8181.5010 GB
Page file: 11.9655 GB
Display device #1: \\.\DISPLAY1
Description: NVIDIA Quadro 4000
Manufacturer: NVIDIA
Chip: Quadro 4000
Memory: 726 MB
Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (59Hz)
Driver: 8.17.0012.7642

Display device #2: \\.\DISPLAY2
Description: NVIDIA Quadro 4000
Manufacturer: NVIDIA
Chip: Quadro 4000
Memory: 726 MB
Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (59Hz)
Driver: 8.17.0012.7642

Drive #1: C:
Model: INTEL SSDSA2BW160G3H
Capacity: 160039239680
Free: 11188224000

Drive #2: D:
Model: ST31000524AS
Capacity: 734003195904
Free: 704341217280

Drive #3: E:
Model: ST31000524AS
Capacity: 266198839296
Free: 176009232384

Drive #4: F:
Model: hp DVD-RAM GH80N

Using DirectX 9 renderer
Muvizu
------
Version: MZASS-v0.22b - build: 2012.09.11.01R (64-bit) DX9

No. objects: 22
No. lights: 2
No. cameras: 4
No. effects: 0
No. characters: 5
Undo: 0 undo, 0 redo

Object resources: 156257 objects
Textures: 30.7492 MB
Animation: 766.5938 KB
Other: 132.3508 MB
Total: 163.8006 MB

Scene file: C:\Users\z3389134\Desktop\Interpreting.set
History: MZASS-Developer Version - build: Mar 29 2011 (32-bit)
History: MZASS-Developer Version - build: Apr 11 2011 (32-bit)
History: MZASS-Developer Version - build: Mar 7 2012 (32-bit) DX9
History: MZASS-v0.22b - build: 2012.09.11.01R (64-bit) DX9

Video file: C:\Users\z3389134\Downloads\Muvizu.avi

Running for: 32 minutes, 59 seconds
permalink
19/10/2012 14:25:55

bloombloop
bloombloop
Posts: 6
Is this correct?
The Codec options I have are only - None, Microsoft Video 1 and Intel IYUV Codec

permalink
19/10/2012 19:53:38

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
hello muvizu does not come with any fancy codecs. Most people are not aware but for companies to supply codecs they would have to charge a license fee to its users and since muvizu is free that is probably the issue with lack of codecs

I saw your post on your feed here is the answer to some of your questions

muvizu clips over 1 minute long give this message so you have 2 solutions

1) install a codec pack everyone recommends k-lite
http://www.codecguide.com/download_kl.htm

2) record 1 minute long clips using what you have there and stitch them together. I am actually unsure if the k-lite let syou use longer clips because I use a codec I purchased with my HD webcam which only allows 1 minute long clips still

hopefully others will give more information.
edited by urbanlamb on 19/10/2012
permalink
19/10/2012 20:41:21

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
Just to clarify, it's not that there's a time limit on clips (except the 20 minute one for Muvizu itself), it's just that any video you create that's over 2gb in size will give you problems when you try to play it or edit it (due to some arcane operating system restrictions). Using the highest quality codec (like iYUV) gives you movies of about 1gb for every 30 seconds, so (as urbanlamb said, and I also have to do all the bleedin' time) you will have to render out lots of little clips then stitch them together. Or you could drop the quality...but I'd advise against that. Looks rubbish
permalink
19/10/2012 21:14:22

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
Ah thanks yeah its 2 gig I only know that I use pretty much uncompressed and the files are huge and to be honest with all the editing one tends to do its just better to have the highest quality possible. For me the codec that came with my webcam which was meant for HD recordings so the files are naturally huge give me great results. I then once I have assembled all the little bits use the covetted h264 avi to process the final product.
edited by urbanlamb on 19/10/2012
permalink
20/10/2012 10:52:42

bloombloop
bloombloop
Posts: 6
urbanlamb wrote:
Ah thanks yeah its 2 gig I only know that I use pretty much uncompressed and the files are huge and to be honest with all the editing one tends to do its just better to have the highest quality possible. For me the codec that came with my webcam which was meant for HD recordings so the files are naturally huge give me great results. I then once I have assembled all the little bits use the covetted h264 avi to process the final product.
edited by urbanlamb on 19/10/2012


THANK YOU EVERYONE FOR YOUR HELP!
Im currently recording 1min bit by bit! it actually works ...hopefully it wont give me anymore troubles....
permalink
20/10/2012 19:30:05

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
Glad you figured it out. Will be waiting to see what masterpieces you produce
permalink
the topic is closed

Home ? General Discussion ? new to muvizu.